Selgusid Suhtekorralduse Auhind 2015 võitjad – uued trendiloojad Eesti PR-maastikul 

Suhtekorralduse ja kommunikatsiooni valdkonnas töötavate inimeste aastat kokku võttev mõõduvõtmine jõudis eelmisel nädalal finaali. Kuldmuna Galal kuulutati välja Suhtekorralduse Auhind 2015 võitjad.

2000. aastast korraldataval Suhtekorralduse Auhinna konkursil osalevate tööde professionaalsus on viimastel aastatel märkimisväärselt tõusnud, konkursi võitjatest on saanud eriala trendiloojad järgmiseks aastaks.

Suhtekorralduse Auhind 2015 võitjad on:

Avaliku sektori preemia, Grand Prix’ ja kommunikatsiooniajakirja Kaja eripreemia pälvis Maaeluministeeriumi projekt “Esimene üle-eestiline avatud talude päev”, mis tõi taludesse ligi 45 000 inimest ja tutvustas tänapäevast põllumajandust, lisaks leidsid paljud põllumehed külastajate seast oma toodangule ostjaskonda juurde.  Žürii tõi selle töö puhul esile avaliku sektori organisatsiooni värske lähenemise, kus tavapärase informatsiooni jagamise asemel korraldati üleriiklik ning paljusid sihrühmi kaasav PR-sündmus, et anda inimestele kogemus.

Erasektori preemia pälvis “Tallinnas Tivoli elurajooni ehitusplatsil muinasaegsete laevarakkide väljakaevamise kommunikatsioon“, millega Metro Capital võitis avalikkuse, meedia ja muinsuskaitsjate südamed keskaegsete laevade leiu tutvustamisega, ning samal ajal säilitas ettevõte klientide usalduse ehitustööde edasilükkumisest hoolimata. Žürii hinnangul oli tegemist suurepärase praktikaga, kus tänu professionaalsele kommunikatsioonile suutis ettevõte hoida ära reaalse ohu oma mainele ning seda isegi parandada. Projekti teostaja: Corpore.

Kolmanda sektori preemia pälvis Vähiravifondi “Kingitud elu” PR-tegevused 2015. aastal, mis on osutunud üheks viimaste aastate kõige edukamaks heategevuskampaaniaks. Žürii hinnangul oli selle projekti puhul tähelepanuväärne, et ühe eraisiku algatusel on saavutatud sedavõrd suur vabatahtlike annetajate kaasamine ning järjepideva töö kõrval otsitakse pidevalt uusi võimalusi annetuste kogumiseks.

Sisekommunikatsiooni preemia pälvis Net Group projekti eest “IT-pealinnas oled sa õnnelik: meie-aasta”, kus eesmärgiks oli ettevõtte hea tööandja maine kujundamine. Žürii hinnangul oli tegemist loomingulise ja oskusliku lähenemisega sisekommunikatsioonile, millega ettevõte suutis väga loomulikul viisil kaasata oma töötajad firma tegevustesse ja kogukondadesse. Selle innovaatilise projekti mõju ettevõttes saab olema pikaajaline. Projekti nõustaja: Past ja Partnerid.

Eripreemia “Kaitseväe ja Eesti vabariigi ajaloo suurima sõjalise õppuse Siil 2015 mainekampaania” eest pälvis Eesti Kaitsevägi – avaliku sektori organisatsioon, kes on kasutanud kõiki erasektori turunduskommunikatsiooni tööriistu ja need oma kasuks edukalt tööle pannud.

Eripreemia “Soome-ugri kultuuripealinn 2015, Setomaa, Obinitsa “ pälvis SA Setu Kultuuri Fond kultuuripealinna sündmuste korraldamise ja kommunikatsiooni ning laiemalt suurepärase kohaturunduse eest.

Eesti Suhtekorraldajate Liit korraldab Suhtekorralduse Auhinna konkurssi alates 2000. aastast eesmärgiga selgitada välja aasta parimad suhtekorralduse alased projektid ja kampaaniad ning tunnustada seeläbi nende tegijaid.  Suhtekorralduse Auhind 2015 konkursil osales kokku 22 tööd.

Suhtekorralduse Auhind 2015 konkursi žürii tööd juhtis rahvusvahelise erialaorganisatsiooni Global Alliance for Public Relations and Communication Management asepresident José Manuel Velasco Guardado. Žüriisse kuulusid Aive Hiiepuu, Aleksandra Moorast, Aune Past, Margus Mets, Krista Must, Janek Mäggi ning eelmise aasta auhinnakategooriate võitjate esindajad Rainer Laurits, Lauri Linnamäe, Reelika Lepp ja Indrek Raudjalg.

Eesti Suhtekorraldajate Liit on 1996. aastal asutatud erialaliit, mis koondab ainsa organisatsioonina Eestis suhtekorralduse alal töötavaid inimesi. Liitu kuulub 90 suhtekorraldajat, kes töötavad nii avalikus sektoris, äriettevõtetes, mittetulundusorganisatsioonides kui ka suhtekorraldusettevõtetes.

About the Author

You may also like these